Događanja

Blagdanske aktivnosti u Plesnom studiju „Jump“

Naši koprivnički plesači Plesnog studija „Jump“ ni u vrijeme blagdana ne miruju. Naime, u sklopu božićnih aktivnosti, gostovali su na plesnom spektaklu Plesnog studija JazzOn i Aerobic Centra Tanja iz Varaždina. Varaždinski i koprivnički plesači već više od dvije godine njeguju ovo prekrasno prijateljstvo te razmjenjuju iskustva u plesu, ali isto tako gostuju na raznim događanjima i plesnim manifestacijama u obje županije. Tako je najstarija skupina Jump-a nastupila na svečanoj priredbi u Varaždinu s plesnom točkom „Rain“ u koreografiji Katarine Pavlek. U sklopu ovog druženja, Jump je ostvario i nove kontakte s novoosnovanim Plesnim studijom „Feel“ uz Varaždina te su već dogovorene i neke plesne radionice. Osim plesnih događanja, Jump je i dalje aktivan u projektu „Šalji dalje/Hrvatska“ koji su pokrenuli uz pomoć američke organizacije „Pay it forward experience“ te će u sklopu svoje male božićne akcije „Čestitka za stranca“ pokušati ugrijati srca naših građana stavljajući im u poštanske sandučiće čestitke s najiskrenijim željama. Jedina želja im je, kako kaže voditeljica Andreja Herman, da se ova nesebična djela nastave i da ljudi, barem u ovo blagdansko vrijeme, budu bolji jedni prema drugima.

Jump uspješno ugostio Charley Johnsona

Koprivnički Plesni studio Jump pokazao se uspješnim domaćinom dobročinitelja, začetnika i promicatelja projekta „Pay it forward“ – Charley Johnsona koji je, na proputovanju istočnom Europom, proveo dva dana u Koprivnici i održao dvije posjećene prezentacije istoimenog projekta. Jump je još u 2011. pokrenuo projekt „Šalji dalje /Hrvatska“ uz pomoć američke organizacije „Pay it forward Experience“ u sklopu kojeg pomažu lokalnim udrugama, ustanovama te djeci i mladeži. Naime, radi se o vrlo nesebičnom i kreativnom projektu u koji su se, na poticaj plesača i voditeljica Jump-a, uključile udruge, institucije i klubovi na području naše regije, uz potporu Grada Koprivnice, Koprivničko-križevačke županije i Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije. Niz dobrih djela pokreće se podjelom simboličnih narukvica kojima se svi sudionici obvezuju nastaviti lanac i pomoći nekom drugom, bez protuusluge, a koje su plesači Jump-a zaprimili od glavnog pokretača ovih aktivnosti, Charley Johnsona te tako postali i službeni članovi ove internacionalne obitelji dobročinitelja. Kako je Jump u ovaj projekt uključio i Gimnaziju „Fran Galović“, Charley Johnson održao je vrlo inspirativnu i uspješnu prezentaciju pred šezdesetak gimnazijalaca i profesora te im podijelio narukvice koje će ih podsjetiti da dobra djela mogu učiniti bilo kada, bilo gdje i bilo kome. Isto tako, u Domu mladih, Koprivnica održana je i svečana priredba na kojoj je ovaj izniman gost predstavljen široj koprivničkoj javnosti, a lanac dobrih dijela nastavio se predajom video kamere i narukvica Dječjem vrtiću „Vrapčić“, Podružnici Ždala. Charley Johnson bio je vrlo ugodno iznenađen dobrodošlicom, odazivom građana i svim aktivnostima Plesnog studija Jump te je obećao da će se i sljedeće godine rado odazvati pozivu, tim više što su njegovi preci porijeklom Hrvati.

Održan akrobatsko-navijački seminar u Jump-u

Koprivnički Plesni studio Jump organizirao je akrobatsko-navijački seminar za svoje plesače u suradnji s Navijačko-akrobatsko-plesnim klubom Iskrice iz Lipovljana. Jump i Iskrice dugogodišnji su klubovi-prijatelji, a u sklopu ovog cjelodnevnog druženja prenosila su se znanja i tehnike u akrobatsko-navijačkim (cheerleading) koreografijama. Kako su Iskrice višegodišnji prvaci Hrvatske u navijačko-akrobatskim disciplinama, dok je Jump više orijentiran na show ples, ova edukacija dobro je došla našim koprivničkim plesačima da utvrde svoja znanja i u navijačkim plesovima. Sve naučeno, šira koprivnička publika imat će prilike vidjeti na skorašnjim manifestacijama u Gradu Koprivnici. Ovakva kvalitetna i poticajna vikend-druženje nastavit će se i dalje te su se već dogovorila buduća gostovanja u Koprivnici i Lipovljanima. Plesni studio Jump uključit će i Iskrice u lanac dobrih djela u sklopu projekta koji su pokrenuli, pod nazivom „Šalji dalje/Hrvatska“ („Pay it forward/Croatia“). Simboličnom podjelom narukvica, koje je Jump preuzeo od glavnog promicatelja ovog pokreta širenja dobrih djela – Charley Johnsona, koprivnički plesači proširit će ovaj lanac i izvan naše regije.

Radionica „Akrobacije na svili“ za kraj plesne sezone

Svake godine Plesni studio „Jump“ organizira po jedan edukativni plesno-rekreativni seminar za svoje polaznike, pozivajući u goste profesionalne koreografe i trenere. Za kraj uspješne plesne sezone, Jump je u goste pozvao voditeljicu akrobacija na svili – Nikolinu Komljenović iz Zagreba. Ova ambiciozna i kreativna umjetnica, članica je pomlatka Studija za suvremeni ples, međunarodne umjetničke platforme „Bacači sjenki“, Kazališta Aruša te međunarodne organizacije „Red Noses International“. Zračnim akrobacijama bavi se od 2002. godine, a plesačima Jump-a približila je ovu tešku, ali atraktivnu umjetničko-akrobatsku disciplinu u prostoru Gimnazije „Fran Galović“ te je bila ugodno iznenađena njihovim početničkim sposobnostima izvođenja elemenata na svili. Kako su plesači bili oduševljeni ovim seminarom, sljedeća edukacija već je dogovorena, ali ovaj puta će se održati na otvorenom i to sljedeće godine u proljeće. Jump sada odlazi na zasluženu ljetnu pauzu, do redovitih upisa u rujnu.

„Plesodrom 2012.“

Koprivnički Plesni studio „Jump“ završio je još jednu plesnu sezonu svojom tradicionalnom priredbom pod nazivom „Plesodrom“. Ova, četrnaesta po redu, plesna manifestacija ponovno je napunila Dom mladih do posljednjeg mjesta, a osim plesača Jump-a sudjelovali su i Plesni studio „Ola-la“, koprivničke mažoretkinje, Plesni studio „Lena“ i skupina „JazzOn“ iz Varaždina, Centar za ples i umjetničko istraživanje, mlada pijanistica Helena Herman te Dramski studio Ludens Teatra. Uz atraktivni scensko-plesni program, posjetiteljima priredbe bila je predstavljena i mala izložba fotografija plesača i voditeljica Plesnog studija „Jump“, koja je obuhvatila sva važnija gostovanja i postignuća u ovih četrnaest godina.

Ponovno uspješne na državnom prvenstvu

Koprivnički Plesni studio „Jump“ pošlog je vikenda predstavio četiri koreografije na Državnom prvenstvu u cheerleadingu i show plesu te osvojio dvije zlatne, jednu srebrnu medalju u show plesu te peto mjesto u navijačkoj stunt kategoriji. Kao dugogodišnji članovi Hrvatskog cheerleading i cheerdance saveza, plesači Jumpa vrlo su zadovoljni postignutim rezultatima koji su ih ponovno postavili u sam plesni vrh zahvaljujući atraktivnim koreografijama koje su mjesecima uvježbavali s voditeljicama – Andrejom Herman i Katarinom Pavlek.

Uspješno gostovanje u Karlovcu

Kao dugogodišnji članovi Hrvatskog sabora kulture, uz pomoć i potporu Zajednice Kulturno-umjetničkih udruga s područja Koprivničko-križevačke županije, Plesni se studio „Jump“ i ove godine predstavio na 23. Susretima hrvatskih plesnih ansambala u Karlovcu. Stručna prosudbena komisija sastavljena od koreografa i plesnih pedagoga i ove je godine izabrala najbolje plesne točke svih sudionika i time im omogućila nastup na 23. Susretima, na kojima plesači Jump-a gostuju već dvanaest godina za redom. Uz vrlo kvalitetne plesne skupine iz Pule, Rijeke, Osijeka, Varaždina, Splita, Karlovca, Zagreba i ostalih gradova te stranih gostiju iz Mađarske i Slovenije, najstarija skupina Plesnog studija Jump uspješno se predstavila s dvije plesne točke suvremenog plesnog izričaja pod nazivima: «Oblivion» i «Nature spirits».