Događanja

Plesni studio Jump započeo novu plesnu sezonu

Nakon zasluženog ljetnog odmora plesačice i plesači Plesnog studija Jump započeli su novu plesnu sezonu i to edukativno. Naime , članovi Plesnog studija Jump osim što redovno polaze razne edukativne radionice , svake godine pozivaju u goste i profesionalne plesače i voditelje radi usavršavanja i stjecanja novih i zanimljivih plesno-sportskih elemenata.
Tako smo u mjesecu rujnu održali plesnu radionicu u suradnji sa Plesnom skupinom BBoying KC koja u gradu Koprivnici prezentira breakdance . Usvojili smo neke od osnovnih, ali zahtjevnih elemenata brakedance-a i naučili kako je on nastao.
U mjesecu listopadu ugostili smo Editu Gorski, profesionalnu plesačicu ( Plesna akademija AHK-Amsterdam) koja nam je održala zanimljiv seminar modernog, suvremenog i jazz dance izričaja.
Uz redovne nastupe na raznim turnirima i utakmicama juniorska skupina Plesnog studija Jump nastupila je i na finalnom natjecanju „Dancing steps 2013.“ u Zagrebu 03.11.2013. godine gdje je sa koreografijom „Girls just wanna have fun“ u kategoriji show dance-a , osvojila odlično treće mjesto.

Jump proslavio 15. rođendan

Prošlog je vikenda Dom mladih bio ispunjen do poslijednjeg mjesta. Naime, naš koprivnički Plesni studio Jump proslavio je 15. godišnjicu svog uspješnog djelovanja na području plesnog stvaralaštva.
Za ovaj značajan rođendan, plesači i voditeljice Jumpa pripremile su vrlo raznolik i bogat program. Tako su posjetitelji mogli uživati u jednoj drugačijoj izložbi fotografija plesača koja je posjetitelje ostavila bez daha. Plesači, kao žive lutke, nepomično su držali fotografije uz zvuke klasične glazbe i savršeno se uklopili u prostor. Ovaj izrazito kreativan projekt Jump je odradio s Gimnazijom „Fran Galović“ i njihovom Multimedijskom skupinom te Kristinom Ogrinec i Marthom Koržinek kao autorima. Izložbu je otvorio ravnatelj Gimnazije Vjekoslav Robotić i najavio daljnju uspješnu suradnju.
Nakon izložbe, posjetitelji nisu štedjeli dlanove na, već tradicionalnoj, završnoj priredbi „Plesodromu 2013.“ na kojem su nastupile sve skupine Plesnog studija Jump, ali i gosti: Centar za ples, JazzOn i Bboying klub iz Koprivnice.
Za kraj ove, uvijek posjećene, manifestacije, Jump je pripremio i plesnjak za izvođače i goste te su plesači, uz obrade hitova Oldies Goldies, puhnuli u petnaest svječica na torti i tako obilježili kraj još jedne uspješne plesne sezone.

Susreti hrvatskih plesnih ansambala u Karlovcu

Plesni studio Jump se po dvanaesti puta predstavio na Susretima hrvatskih plesnih ansambala u Karlovcu s plesnim izvedbama seniorske skupine. Ovi 24. Susreti po redu obuhvaćaju ansamble iz cijele Hrvatske, a najzastupljenija plesna kategorija je suvremeni ples. Iako se radi o revijalnom nastupu, Susrete je pratilo stručno povjerenstvo (u sastavu: Vlasta Kaurić, Vladimira Vrhovšek i Rajko Pavlić) koje po završetku Susreta ocjenjuje izvedbe svih ansambala. Uz naše koprivničke plesače, koji jedini predstavljaju županiju kao članovi Zajednice kulturno umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije, na ovim je susretima nastupilo ukupno 22 plesna ansambla iz Hrvatske te dva gostujuća iz Slovenije i Češke. Jump se predstavio s dvije plesne točke suvremenog i show dance plesnog izričaja, a koreografije potpisuje voditeljica Katarina Pavlek. Plesni studio Jump ove godine slavi 15 godina postojanja te napominju kako ih u lipnju čeka gostovanje u Lipovljanima u sklopu plesne produkcije Cheerleading kluba Iskrice te velika završna priredba „Plesodrom 2013.“ u Domu mladih, na kojoj će nastupiti oko stotinjak plesača iz cijele regije.

Jump ponovno niže uspjehe

Na kvalifikacijskom plesnom natjecanju u Zagrebu pod nazivom „Dancing Steps 2013.“, Plesni studio Jump osvojio je prvo mjesto u show plesu s plesnom točkom „Girls just wanna have fun“, u koreografiji voditeljice Andreje Herman. Juniorska plesna ekipa oduševila je posjetitelje i žiri energijom i atraktivnom koreografijom te time osigurala ulazak u finale u studenom ove godine, kada će se natjecati s plesnim ekipama iz cijele Hrvatske. Jumpu je ovo drugi veliki uspjeh ove godine, uz nedavne medalje osvjene u Sarajevu na Interdance natjecanju na kojem su juniorska i seniorska ekipa osvojile dva zlata, jednu broncu i jedno četvrto mjesto. Isto tako, plesači Jumpa nisu samo aktivni i uspješni u plesu, svojim aktivnostima u međunarodnom projektu Pay it forward, kao osnivači hrvatskog ogranka „Šalji dalje, Hrvatska“ pomogli su Osnovnoj školi Sidonije Rubido Erdödy iz Gornje Rijeke u nabavci englesko-hrvatskih riječnika te predali dvadesetak narukvica kako bi učenici mogli nastaviti ovaj lanac bezuvjetnih dobrih djela. Daljnje aktivnosti naših koprivničkih plesačica obuhvaćaju nekoliko važnih nastupa, gostovanje na Susretima hrvatskih plesnih ansambala u Karlovcu te završna priredba u lipnju kada će udruga KUC Koprivnica i Plesni studio Jump proslaviti petnaestu obljetnicu svog neprekidnog rada. U Jumpu navode kako će to biti „plesnjak godine“ u gradu!

Koprivnički plesači uspješni i u Sarajevu

Prošlog vikenda Plesni studio Jump po prvi je puta nastupio na velikom internacionalnom plesnom natjecanju u Sarajevu u organizaciji Saveza modernog plesa Bosne i Hercegovine. Na natjecanju, koje se održavalo dva dana, nastupilo je preko četrdesetak plesnih ekipa sa oko 1500 plesača iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije i Makedonije. Jump se natjecao u 3 plesne kategorije: show plesu, duo plesu i cheerleading kategoriji s juniorskim akrobatskim timom te osvojio dvije zlatne, jednu brončanu medalju i jedno 4. mjesto. Ovaj izvanredni rezultat naših koprivničkih plesača, kao jedinih predstavnika cijele Koprivničko-križevačke županije, samo je poticaj da se i dalje marljivo trenira i predstavlja i izvan granica Hrvatske. Osim napornih priprema i samog natjecanja, Jump je imao prilike prošetati Travnikom i Sarajevom, upoznati prirodne lijepote ovih gradova, obaviti shopping na Baščaršiji i provesti tri dana u ugodnom druženju sa dugogodišnjim plesnim prijateljima – Navijačkim klubom Iskrice iz Lipovljana. Voditeljice Andreja Herman i Katarina Pavlek izrazito su zadovoljne postignutim rezultatima i novim iskustvima te već planiraju odlazak na sljedeće europsko plesno natjecanje u Berlin.