Događanja

Izrada novogodišnjih čestitki u sklopu "Šalji-dalje, Hrvatska" projekta u prosincu 2015.

Svi članovi plesnog studija okupili su se 22.12.2015. godine da bi na kreativnoj radionici u sklopu "Šalji-dalje, Hrvatska" projekta izradi novogodišnje čestitke koje ćemo poslati na adrese svim dobrim ljudima koji nesebično podržavaju naš rad kao i onima uključenima od 2011.u ovaj humanitarni lanac. Uz vesele prigodne pjesme i mali domjenak plesačice su uspješno završile 2015. godinu sa puno smijeha, plesa i veselog božićnog raspoloženja. Svim građanima grada Koprivnice, Koprivničko-križevačke županije kao i prijateljskim plesnim organizacijama i svim ljudima dobre volje,želimo sretnu i uspješnu 2016. godinu :)

Nastupi i predstavljanje novih plesnih točaka u mjesecu studenom 2015. godine

Mjesec studeni je u plesnom studiju prošao u uvježbavanju novih show dance koreografija pod vodstvom voditeljice-plesačice Elle Vulić koja se predstavila kao koreograf po prvi puta. Tako su na danima otvorenih vrata hotela Podravine 28.11.2015. godine nastupali mini kadeti sa koreografijom pod nazivom Minionsi. Već idući dan ,29.11.2015.g., uputili smo se u Ludbreg gdje smo na poziv plesnog kluba Crazy Hill sudjelovali na njihovoj plesnoj manifestaciji pod nazivom Ludance koja je održana u sportskoj dvorani .Osim nas nastupili su i plesni klubovi iz Varaždina, Čakovca i dr.Tamo su se predstavile starije kadetkinje s koreografijom „Clap your hands“ dok su juniorke otplesale novu show cheer koregrafiju sa zanimljivim plesnim podrškama i dizanjima.

Plesačice Jump-a na jednodnevnom seminaru u Zagrebu

Hrvatski sabor kulture čiji smo aktivni članovi , organizirao je jednodnevni seminar – radionicu za voditelje i plesače plesnih skupina, grupa i ansambala pod nazivom „Razumijevanje tijela, improvizacija, instant kompozicija“, koji je održan 31. listopada 2015. u Zagrebu, u prostorijama Plesne škole Harmony . Radionicu je vodio Sven Bahat koji je nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja stekao naziv plesač . Audicijom je primljen na Plesnu akademiju Codarts, Rotterdam , te se nakon dvije godine prebacio na P.A.R.T.S. akademiju u Belgiju koju i završava 2012. godine .Radio je i plesao sa mnogim poznatim plesačima i koreografima od kojih je upijao plesna znanja te stvorio svoj način rada kroz suvremeni plesni izričaj.Glavi fokus radionice bio je razumijevanje tijela i korištenje njegovog punog kapaciteta u cilju stvaranja jedinstvenog i osobnog vokabulara i izraza u plesu. Dio vremena posvećen je i poduci o određenih mišićnih skupinama, kostima i zglobovima i vježbama postavljenim na način da svatko individualno osjeti i razumije svoje tijelo te eksperimentira i testira kako na najzdraviji i najfunkcionalniji način koristiti i pristupiti svojem tijelu te kako koristiti maštu i npr. stajanje, hodanje, trčanje prevesti u kompleksan i dinamičan plesni jezik.

"Jump" i udruga Amazonas održali seminar pod nazivom "Acrobatic&body balance"

Plesni studio "Jump" krenuo je u mjesecu rujnu 2015. sa svojim redovnim plesnim probama utorkom i četvrtkom u Domu mladih u Koprivnici od 18,00 sati. Kako se naše plesačice redovno educiraju na području acrobatike tako su i ovaj puta dana 17.10.2015. godine u suradnji sa udrugom Amazonas održale jednodnevni seminar pod nazivom "Acrobatic&body balance". Suradnja sa udrugom Amazonas iz Zagreba započela je u prosincu 2014. godine i nastavlja se i nadalje. Ovaj puta predsjedniku udruge Nikoli Oreškoviću uručene su i narukvice "Šalji, dalje-Hrvatska" projekta koji plesni studio Jump provodi , a koji će oni nastaviti širi dalje kao i majica sa istoimenim logom. Svoju svestranost i edukaciju na području suvremenog plesa plesačice Jump-a nastavljaju na radionici u organizaciji Hrvatskog sabora kulture , čiji smo aktivni članovi već godinama .Jednodnevni seminar pod nazivom " Razumijevanje tijela, improvizacija, instant kompozicija " će biti održan 31.10.2015. u prostorijama Plesne škole Harmony u Zagrebu. Voditelj seminara – radionice bit će Sven Bahat, r. 1988. godine u Zagrebu. Završio je Školu suvremenog plesa Ane Maletić, gdje je stekao zvanje plesač suvremenog plesa ,a nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja audicijom je primljen na Plesnu akademiju Codarts, Rotterdam, Nizozemska. Nakon završene druge godine studija prebacio se na P.A.R.T.S., Belgija. Akademiju je završio 2012. godine.

Kreće nova plesna sezona u Plesnom studiju "Jump" - upisi u rujnu i listopadu 2015.

REDOVNI UPISI u sve plesne grupe Plesni studio "Jump" raspisuje u mjesecu rujnu i listopadu 2015. u Domu mladih u Koprivnici , utorkom i četvrtkom od 18,00 sati. Dođite i plešite sa nama u veselim i atraktivnim show dance koregrafijama , družite se, putujte i naučite ponešto o osnovama cheerleading-a :) . Aktivno provođenje slobodnog vremena i više je nego korisna stvar za život Vašeg djeteta.

Održana 17-ta po redu tradicionalna plesna manifestacija Jump-a pod nazivom "Plesodrom 2015."

Kao i svake godine do sada u mjesecu lipnju Plesni studio "Jump" u dvorani Doma mladih održava plesnu manifestaciju PLESODROM kao prezentaciju svog jednogodišnjeg rada . Plešu se sve koreografije usvojene u sezoni 2014/2015 predstavljene na raznim gostovanjima, susretima i natjecanjima u našoj zemlji kao i koreografije gostiju iz naše regija sa kojima plesni studio surađuje. Tako je i ove godine 12.06.2015. godine dvorana Doma mladih bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a posebno su uživali naši ponosni roditelji. Plesni studio "Jump" nastavio je svoj rad u mjesecu lipnju te 21.06.2015. gostovao na 3. Plesnoj reviji u Čakovcu u organizaciji PK Vivona iz Čakovca.

JUMP na 26. susretima hrvatskih plesnih ansambala u Velikoj Gorici

Plesni studio "JUMP" ponovno je kao član Zajednice udruga Koprivničko-križevačke županije i Hrvatskog sabora kulture sudjelovao na 26. susretima hrvatskih plesnih ansambala koji su održani 06. i 07. lipnja 2015. u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica s početkom u 18:00 sati. Juniorska skupina nastupila je u kategoriji show dance-a sa koreografijom Katarine Pranjić "Jungle" i suvremenom koreografijom Andreje Herman pod nazivom "Memories". Lijep doček domaćina i odlična organizacija pomogle su u još jednom ugodno provedenom plesnom danu na kojem je sudjelovalo više od 400 sudionika iz cijele Hrvatske, Slovenije, Češke i Belgije.Jump se predstavio 06.06.2015. zajedno sa grupama iz Rijeke (Flame), Požege (Plesni studio Ilijene Lončar) ,Karlovca (Studio 23), Ludbrega (Crazy Hill), Češke (Intro Postrelmov) i dr. , a susrete je pratilo tročlano stručno povjerenstvo u sastavu :Branko Banković, Jasminka Petek Krapljan i Tihomir Kološić. U dva dana predstavljeno je više od 50-tak umjetničkih koreografija.

PLESNI STUDIO "JUMP" niže uspjehe u finalu World Dance Mastera u Poreču

Plesni studio "Jump" ovaj je mjesec gostovao na velikom i prestižnom svjetskom natjecanju. Od 20.5. do 24.5. Poreč je bio domaćin natjecanju pod nazivom World Dancestar Master 2015, a natjecali su se plesači iz Austrije, Bugarske, Mađarske, Rumunjske, Južnoafričke Republike, Hrvatske i mnogih drugih svjetskih zemalja. Solistica Nensi Glavnik s trenericom Lorenom Pintarić iz koprivničkog plesnog studija svojim se odličnim nastupom na kvalifikacijskom natjecanju u Zagrebu u ožujku plasirala u veliko finale u Poreču i u konkurenciji od 14 djevojčica u lyrical kategoriji osvojila visoko 7. mjesto kao jedina hrvatska predstavnica . Nakon ovog uspješnog nastupa Jumperice očekuje i nastup u organizaciji Hrvatskog sabora kulture u Velikoj Gorici na Susretima hrvatskih amaterskih plesnih ansambala 06.06.2015. godine , gdje se predstavlja juniorska skupina u suvremenom i show dance izričaju. Plesačice Jump-a vas ujedno pozivaju na svoju završnu plesnu menifestaciju "PLESODROM 2015." koja se tradicionalno održava u Domu mladih u Koprivnici i to 12.06.2015.godine s početkom u 18:30 sati. Gosti su :Plan B (Vž), Lena (Vž), UPS Feel (Vž), Vivona (Čk), Crazy Hill (Ludbreg), Mažoretkinje grada Koprivnice, Bboying Kc i dr.

Proslava dana Koprivničko-križevačke županije u Domoljubu dana 12.04.2015. godine

Na drugom po redu svečanom koncertu povodom dana Koprivničko-križevačke županije pod nazivom „Od županije samo najbolje“ dana 12.04.2015. godine s početkom u 18,00 sati sudjeluju najbolji amateri-zaljubljenici u određeni kulturni izričaj koji svojim radom predstavljaju ambasadore kulture naše županije. U koreografiji suvremenog plesnog izričaja „Memories“ Andreje Herman predstavit će se juniorska skupina Plesnog studija „Jump“. Od ostalih sudionika ovog svečanog koncerta izdvajamo i : Puhački orekstar DVD-a Đurđevac, Glazbeni sastav Prekodravski zvon-Gola, KUD Delovi, KPD „Seljačka sloga“ Đelekovec, Mažoretkinje grada Koprivnice, KUD Prugovac i dr.

Sudjelovanje Plesnog studija „Jump“ na 12-tim plesnim susretima u Zagrebu pod nazivom TREPS 2015.

Plesni studio „Jump“ već tradicionalno svoj rad dijeli sa publikom i stručnim žirijem na Susretima plesnih skupina Hrvatske pod nazivom TREPS 2015. koje se održava u Zagrebu od 10.04. do 25.04.2015. godine u Centru za kulturu Trešnjevka. U koreografiji show dance-a pod nazivom „Jungle“ Katarine Pranjić predstavit će se juniorska skupina Plesnog studija „Jump“, a u show dance koreografiji Lorene Pintarić pod nazivom „Ples malih lavova“ predstavit će se kadetska skupina. Na susretima se svake godine predstavi više od 20-tak raznih plesnih centara iz cijele Hrvatske , a žiri ima priliku vidjeti više od 50 koreografija raznih plesnih izričaja. Želimo im dobar nastup i puno uspjeha.

Plesačice Plesnog studija „Jump“ izborile ulazak u finalno natjecanje World Dance Master 2015. u Poreču

Na kvalifikacijskom turniru u organizaciji ESDU saveza u Zagrebu dana 28. i 29.03.2015. u Hypo centru (dvorana Kvarner) pod nazivom Dance Star Croatia 2015. predstavio se i Plesni studio „Jump“ sa dvije solo koreografije .Pravo sudjelovanja na natjecanju imaju amaterske i profesionalne plesne škole, klubovi i centri iz cijele Hrvatske kao jednom od punktova kvalifikacijskih turnira tog naziva koji se održava na više kontinenata. Plesačice Katarina Pranjić i Nensi Glavnik u solo-lyrical plesnoj disciplini izborile su ulazak u finalno natjecanje u A i B ligi , na svjetskom nivou, koje se održava već tradicionalno u Poreču od 20. do 24.05.2015. godine pod nazivom World Dance Master 2015. Ovo inspirirajuće i vrlo kvalitetno kvalifikacijsko natjecanje održano je u 14 različitih plesnih disciplina te je velika čast za naš mali plesni studio izboriti ulazak u njegovo finalno natjecanje gdje će se predstaviti samo najbolje plesne koreografije iz cijelog svijeta.

Pripreme Plesnog studija „Jump“ za plesna natjecanja u veljači i ožujku 2015. godine

Članice Plesnog studija „Jump“ mjesec siječanj i veljaču 2015. provele su u pripremama za natjecanja u Varaždinu i Zagrebu. Na natjecanju „Feel the Beat“ dana 21.02.2015. godine u Lumini shopping centru , u organizaciji Plesnog studija UPS Feel iz Varaždina, najmlađe članice PS „Jump“ (cicibani) u kategoriji show dance-a osvojile su 1.mjesto s koreografijom „Welcome to the show“ pod vodstvom Lorene Pintarić i Andreje Herman .Tako su između ukupno 20 predstavljenih koreografija raznih plesnih stilova odlično izvele uvježbanu koreografiju i zaslužno pobijedile.