Kulturno umjetnički centar Koprivnica – Plesni studio Jump

Kulturno umjetnički centar Koprivnica u sklopu kojeg, od samih početaka, djeluje Plesni studio „Jump“ , započeo je s radom 1998. godine. Može se pohvaliti članstvom u Zajednici Kulturno umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije i Hrvatskom saboru kulture. Kao član Hrvatskog navijačkog i cheerleading saveza uveo je osnove cheerleading-a u grad Koprivnicu te ga uvježbava na svojim treninzima.
Plesne skupine Plesnog studija „Jump“ godišnje se predstave oko dvadesetak puta na raznim gradskim, županijskim, državnim manifestacijama, plesnim susretima i natjecanjima u show dance stilu te suvremenom plesnom izražaju.
Studio okuplja djecu i mlade u dobi od 6 do 18 godina te sukladno dobnim skupinama (kadeti, juniori i seniori) održava redovite plesne treninge u Domu mladih u Koprivnici, Hrvatske državnosti 10, utorkom i četvrtkom od 18 sati.

Studio surađuje s mnogim domaćim i stranim plesnim centrima te svake godine organizira stručna usavršavanja voditelja i plesača, kao i tradicionalnu, završnu plesnu produkciju pod nazivom „Plesodrom“ na kojoj gostuju i skupine iz drugih županija.
U svom radu Plesni studio „Jump“ izričito nastoji potaknuti djecu i mladež na aktivno provođenje slobodnog vremena, uz druženje i kreativno izražavanje kroz pokret te na sudjelovanje u stvaranju kulturnog života u lokalnoj sredini.

Plesni studio „Jump“ ulazi u dvadesetprvu godinu aktivnog djelovanja u sklopu Kulturno umjetničkog centra Koprivnica te je do sada bio uspješan član Zajednice Kulturno umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije i Hrvatskog sabora kulture. U ovoj 21. po redu plesnoj sezoni ostvarili smo preko 20-tak nastupa i gostovanja te sudjelovali na jednom državnom plesnom natjecanju.

Svake godine u lipnju organiziramo veliku plesnu priredbu pod nazivom „Plesodrom“ na kojoj, osim plesnih skupina Plesnog studija „Jump“, gostuju plesne i glazbene skupine iz cijele regije.

„Jump“ je i začetnik projekta „Šalji dalje/Hrvatska“ na državnom nivou te je u listopadu 2012. ugostio glavnog promicatelja i predstavnika globalnog „Pay it forward“ pokreta – Charley Johnsona koji je proveo dva dana u druženju s našim plesačima i građanima Koprivnice i održao dvije zapažene prezentacije. Nastojimo svake godine od tada u sklopu svojih mogućnosti pomagati srodnim ili sličnim udrugama i pojedincima.